My Photo
Name:
Location: Oslo, Oslo, Norway

Livet er en reise. Jeg tror at vi mennesker er et produkt av våre opplevelser. Denne bloggen ble først og fremst opprettet som en dagbok for sanselige inntrykk underveis på turer jeg oftest utfører på egenhånd. Høst og tidlig vinter i 2019 la jeg ut på en 10 ukers reise gjennom Malta, Kypros, Libanon, Jordan og Oman. Det meste av turen ble gjennomført på egenhånd. Unntakene var i Jordan der venninne Anne-Kari var sammen med deg de fleste dagene, og Oman der kollega Kristin møtte meg for 10 dager. Jeg fløy av gårde den 12. oktober og kom hjem en mørk, våt og ugjestmild førjulsdag; 20. desember. Så kom 2020 og en pandemi som satte stopper for videre globetrotting. Har i alle fall fått dokumentert en soloreise til Andøya og Vesterålen. Nå er det mer i vente. Et nytt ord er kommet ut av pandemien. Workation. Passer meg utmerket. Har stor tro på at med god planlegging vil jeg kunne reise, oppleve og jobbe samtidig.

Saturday, September 23, 2006

Balchik - BULGARIA 2005


TYPE REISE: Charter med Saga Solreiser. 1 ukes tur for mor og sønn

PLANLEGGING: Ingen. Bestilte over internett og fikk et par hundrelapper i internettrabatt. Det bidro desverre lite til økonomien da gutten måtte betale voksenpris på alt fra frokost til busstransfer fordi han hadde følge med bare 1 voksen og ikke 2...

LITTERATUR:
Politikens' Turen går til Bulgarien
Lonely Planets' Bulgaria

HOTELL: Helios. Et nytt, rent og fint hotell, med nydelig utsikt, 2 bassenger og kun en trapp ned til stranda. Bare en liten spasertur fra byen. Desverre var frokosten så liten, smakløs og mangelfull at den var en vits. Ingen muligheter til å betale med kort.

AKTIVITETER:
  • Strandliv, men med regn 6 av 7 dager ble det mindre strandliv enn ønskelig
  • Utforsking av den lille fiskerlandsbyen, hvor det nesten daglig gror opp et nytt hotell
  • Fellesmiddag med en svensk storfamilie
  • Dronning Maries hvite sommerpalass og botaniske hage, fra 1926
  • Tur på egenhånd med buss og taxi til Dobrich, en større by i innlandet. Shopping og sightseeing, kos på uterestauranter
  • Jeepsafari fra Albena og ut på den fargerike Bulgarske lansbygda. Mye off-road i gamle militærjeeper fra 50-tallet. "Krig" med vanngevær i skogen. Var innom en bøkker og vinprodusent, og et vaskeri hvor vaskemaskinen var et fossefall. Piknikk og grillmat i skogen. Vi var også innom en bifarm, hvor vi slikket honning og Bulgarsk brennevin. Fin kombinasjon!
  • En real tordenstorm, styrtbyger og oversvømmelse i gatene
  • Kryssord, kortspill og jakt på fine skjell og steiner

Informasjonslink om Balchik: www.balchik.info/indexen.html




0 Comments:

Post a Comment

<< Home